Първото студентско жилище се помни цял живот. Преходът към света на възрастните е свързан със свобода и самостоятелност, но също и с рисковете, които младежите ще срещнат за първи път. Варна е един от студентските градове на България и освен образование на високо ниво може да предложи богат културен и нощен живот, които да превърнат студентските ви години в едни от най-хубавите в живота ви. Даваме няколко съвета, които да направят избора ви на имот под наем по-лесен.

Работата с брокер ще улесни избора ви, тъй като ние разполагаме с много повече оферти и ще ви покажем само подходящи за вас имоти.

Винаги започваме търсенето на студентска квартира с определяне на бюджета. Обикновено студентите са с ограничен бюджет, но повечето си търсят комфортна среда за за учене и почивка. Освен наема за нас е важно да припомним на младите хора, че в новия им самостоятелен живот ще се налага да имат и други разходи като такси за интернет, телевизия и входни такси.

Следващата важна стъпка е изборът на локация спрямо университета, в който са приети.

Ако студентите пристигат във Варна без кола,  се стараем да предложим квартири близо до главна автобусна спирка за по-лесно придвижване. Удобство за тях е и в близост да има денонощни хранителни магазини с топли точки и химическо чистене. Допълнителна екстра е ако жилището е близо до заведения и нощни клубове, където студентите разпускат в свободното си време и се социализират.

Особеност при наемните отношения със студенти е, че трябва да определим срока на договора за наем; дали ще е за цяла календарна година или до края на учебната такава. Студентите, които искат да се завърнат по родните си места след края на учебната година и да освободят квартирата са изправени пред стеснено предлагане, тъй като повечето наемодатели предпочитат по-дълги договорни отношения. При такъв тип наемодатели депозитът може да остане като неустойка заради неспазване на условията по договора.

От Явлена ще ви защитим при правилния избор на жилище и договаряне на условията с наемодателя, за да са доволни и двете страни.

Като възможен подход за смъкване на цена, можем да предложим предплата за няколко месеца, като това гарантира по – голяма стабилност от страна на наемателя и по-лесно подписване на договора.

Брокерите на Явлена Варна са на разположение да ви посъветват за всички местни специфики както на пазара, така и на набелязаните квартали. Винаги е добре да се доверите на местните при избора на квартира под наем, а още по-добре, когато те са професионалисти с опит.